Werkingsprincipe van hydraulische motor:

- 2021-09-30-

Hydraulische motor is een apparaat voor energieconversie dat de drukenergie van vloeistof omzet in roterende mechanische energie. Het is een actuator.


Hydraulische motoren kunnen ook worden onderverdeeld in unidirectioneel en bidirectioneel, kwantitatief en variabel. Vanwege de structurele verschillen zijn de basiskenmerken en het toepassingsgebied van verschillende hydraulische motoren ook verschillend.


â‘  De reductiemotor heeft slechte afdichtingsprestaties, lage volumetrische efficiëntie en lage oliedruk; Maar de structuur is eenvoudig en de prijs is goedkoop. â‘¡ De bladmotor heeft een klein volume, een klein traagheidsmoment en een gevoelige actie; De volumetrische efficiëntie is echter niet hoog, de mechanische eigenschappen zijn zacht en de lage snelheid is onstabiel. Daarom is het geschikt voor gelegenheden boven gemiddelde snelheid, klein koppel en frequente start en commutatie. â‘¢ Axiale zuigermotor heeft een hoog volumetrisch rendement, een groot snelheidsregelbereik en een goede stabiliteit bij lage snelheden; Maar de slagvastheid is enigszins slecht. Het wordt vaak gebruikt in hoogspanningssystemen met hoge eisen. De radiale zuigermotor met lage snelheid en hoog koppel heeft een grote cilinderinhoud, een groot volume en een lage snelheid. Het heeft geen verloopstuk nodig en kan direct worden gebruikt om de belasting aan te drijven.