De basisstructuur van de hydraulische motor:

- 2021-10-22-

(1) Turbine(hydraulische motor): Impulstype en contra-impacttype worden vaak gebruikt.

(2) Generatoren(hydraulische motor): de meeste generatoren gebruiken synchrone generatoren met een laag toerental, meestal lager dan 750r/min, en sommige hebben slechts tientallen omwentelingen/min. Door de lage snelheid is het aantal magneetpolen groot. De structurele grootte en het gewicht zijn groot; Installatievormen van hydraulische generatorunits zijn verticaal en horizontaal.

(3) Snelheidsregel- en regelapparaat (inclusief snelheidsregelaar en oliedrukapparaat): De functie van snelheidsregelaar is om de snelheid van de turbine aan te passen om ervoor te zorgen dat de frequentie van de output elektrische energie voldoet aan de vereisten van de voeding en om te realiseren werking van de unit (starten, stoppen, snelheidsverandering, belastingverhoging en belastingvermindering) en veilige en economische werking. Daarom moeten de prestaties van de gouverneur voldoen aan de vereisten van snelle bediening, gevoelige respons, snelle stabiliteit, gemakkelijke bediening en onderhoud, en het vereist ook een betrouwbare handmatige bediening en een apparaat voor het uitschakelen van ongevallen.

(4) Excitatiesysteem(hydraulische motor): Hydraulische generator is over het algemeen een elektromagnetische synchrone generator. Door het DC-excitatiesysteem te regelen, kan spanningsregeling van elektrische energie, actieve vermogensregeling en reactieve vermogensregeling worden gerealiseerd om de kwaliteit van de output van elektrische energie te verbeteren.

(5) Koelsysteem(hydraulische motor): De koeling van een kleine hydraulische generator gebruikt voornamelijk lucht om het oppervlak van de generatorstator, rotor en kern te koelen door een ventilatiesysteem. Met de toename van de capaciteit van de enkele generator wordt de warmtebelasting van de stator en rotor echter continu verhoogd. Om het uitgangsvermogen per volume-eenheid van de generator bij een bepaalde snelheid te verhogen, wordt de directe waterkoeling van de stator- en rotorwikkelingen toegepast voor de hydraulische generator met grote capaciteit. Of de statorwikkelingen worden gekoeld met water en de rotor wordt gekoeld met harde wind.

(6) Besturingsapparatuur van elektriciteitscentrale: De belangrijkste besturingsapparatuur van de elektriciteitscentrale is de computer, die functies realiseert van parallel netwerk, spanningsregeling, frequentieregeling, aanpassing van de arbeidsfactor, bescherming en communicatie van de hydraulische generator.

(7) Reminrichting(hydraulische motor): Hydraulische generatoren waarvan het nominale vermogen een bepaalde waarde overschrijdt, zijn uitgerust met een reminrichting. Zijn functie is om continu te remmen op de rotor wanneer de snelheid daalt tot 30% ~ 40% van het nominale toerental tijdens het uitschakelen van de generator om te voorkomen dat de lagerschalen verbranden als gevolg van schade aan de oliefilm bij lage snelheid. Een andere functie van de rem is om de draaiende delen van de generator op te vijzelen met hogedrukolie voor installatie, revisie en inbedrijfstelling. Het remsysteem maakt voor het remmen gebruik van perslucht.