De belastingsverdeling van de tandwieloverbrenging:

- 2021-10-23-

Bij het overbrengen van belasting, de versnelling van deversnellingsbak reductiekastzal thermische vervorming veroorzaken, wat te wijten is aan de wrijvingswarmte die wordt gegenereerd door snel rollen en glijden tussen de tandoppervlakken. Bovendien produceren de snelle rotatie van het tandwiel, de wrijvingsstoot en de lagerwrijving ook warmte. Een van deze warmte wordt door de koeloliecirculatie afgevoerd en via de olie-gasruimte naar buiten uitgestraald. Na de warmtebalans blijft de resterende warmte in het tandwielhuis. Laat de versnellingstemperatuur stijgen en vervormen. Voor snelle en brede spiraalvormige tandwieloverbrengingen, vanwege de hoge temperatuur en ongelijke verdeling langs de tandwielen, veroorzaakt ongelijkmatige thermische uitzetting een helixafwijking. Daarom zal, zelfs als het tandoppervlakcontact tijdens de montage uniform is, de belastingsverdeling over de tandbreedte tijdens bedrijf nog steeds ongelijkmatig zijn.

Volgens sommige experimenten met het temperatuurveld van de versnelling, voor:tandwieloverbrenging:, het is meestal hoger in het midden van de tandbreedte, terwijl de temperatuur aan beide uiteinden van de tand relatief lager is vanwege betere warmteafvoeromstandigheden. Het hoogste temperatuurgedeelte van het tandwielreductiemiddel is gecompenseerd. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de axiale stroming van smeerolie van het ene uiteinde van het ingrijpende uiteinde naar het andere uiteinde, en de hoogste temperatuur bij de tandbreedte van ongeveer 1/6 vanaf de zijkant van het ingrijpende uiteinde wordt veroorzaakt door hete olie.

Andere factoren die de belastingsverdeling beïnvloeden, zijn onder meer de fout van de tandwielspiraalhoek, de vervorming van de versnellingsbak en het frame, de axiale verschuiving van de lagerspeling veroorzaakt door de richting van de belasting en de radiale verplaatsing veroorzaakt door de middelpuntvliedende kracht van hogesnelheidsrotatie van versnelling lichaam.