De voorzorgsmaatregel bij het gebruik van de tandwieloverbrenging:

- 2021-10-28-

lekkage oorzaak
1. Drukstijging in olietank(versnellingsreductiemiddel)
In het gesloten verloopstuk genereert elk paar tandwielen warmte wanneer ze in elkaar grijpen en wrijven. Volgens de wet van Boyle Mallott zal met de verlenging van de bedrijfstijd de temperatuur in de reducerkast geleidelijk toenemen, terwijl het volume in de reducerbox ongewijzigd blijft, zodat de druk in de box zal toenemen en de smeerolie in de box zal spatten en strooien op de binnenwand van de verloopkast. Door de sterke doorlaatbaarheid van olie zal onder de druk in de bak, waar de afdichting niet goed zit, de olie uit sijpelen.

2. Olielekkage veroorzaakt door onredelijk constructief ontwerp vanversnellingsreductiemiddel
Als het ontworpen verloopstuk geen ventilatiekap heeft, kan het verloopstuk geen drukvereffening bereiken, wat resulteert in een steeds hogere druk in de doos en olielekkage.

3. Overmatig tanken vande versnellingsreductiemiddel
Tijdens de werking van het verloopstuk wordt het oliebad sterk geroerd en spat de smeerolie overal in het verloopstuk. Als de hoeveelheid olie te groot is, zal een grote hoeveelheid smeerolie zich ophopen in de asafdichting, het verbindingsoppervlak, enz., resulterend in lekkage.

4. Onjuist onderhoudsproces vande versnellingsreductiemiddel
Tijdens het onderhoud van de apparatuur zal olielekkage ook worden veroorzaakt door onvolledige verwijdering van vuil op het voegoppervlak, onjuiste selectie van afdichtmiddel, omgekeerde installatie van afdichtingen, vroegtijdige vervanging van afdichtingen, enz.