Het verschil tussen hydraulische motor en hydraulische pomp:

- 2021-11-15-

Dehydraulische motor, zoals de hydraulische pomp, vertrouwt op de verandering van het afgedichte werkvolume om energieconversie te bereiken, en heeft ook een stroomdistributiemechanisme. Onder invloed van de hogedrukvloeistof wordt de vloeistofinlaatholte van de hydraulische motor veranderd van klein naar groot en wordt koppel gegenereerd naar de roterende delen om het belastingsweerstandskoppel te overwinnen en rotatie te realiseren; tegelijkertijd wordt de vloeistofretourholte van de motor veranderd van groot naar klein, die naar de olietank of pomp wordt geleid. De zuigpoort voert vloeistof terug en de druk daalt. Wanneer de hogedrukvloeistof continu uit de vloeistofinlaat van de hydraulische motor komt en uit de vloeistofretourpoort stroomt, draait de rotor van de hydraulische motor continu om extern werk uit te voeren.
Theoretisch gesproken, naast de hydraulische pomp van het kleptype, andere vormen van hydraulische pompen enhydraulische motorenzijn omkeerbaar en kunnen door elkaar worden gebruikt. Vanwege verschillende prestaties en vereisten hebben hetzelfde type pomp en motor nog steeds verschillen in structuur.
   
(1) Dehydraulische motorwordt aangedreven door de vloeistof met druk om te roteren, dus de initiële afdichting moet worden gegarandeerd en het is niet nodig om het zelfaanzuigende vermogen te hebben. De hydraulische pomp moet meestal een zelfaanzuigend vermogen hebben.


(2) De hydraulische motor moet in staat zijn om vooruit en achteruit te draaien, dus de interne structuur moet symmetrisch zijn. Hydraulische pompen draaien meestal in één richting en er is over het algemeen geen beperking in structuur.


(3) Dehydraulische motorheeft een groot snelheidsbereik, vooral wanneer de snelheid laag is, moet het in staat zijn om een ​​normale werking te garanderen, dus moeten wentellagers of statische drukglijlagers worden gebruikt; als dynamische drukglijlagers worden gebruikt, is het niet eenvoudig om een ​​smeeroliefilm te vormen. De hydraulische pomp heeft echter een hogere snelheid en heeft over het algemeen een kleine verandering, dus een dergelijke vereiste is niet aanwezig.