Oorzaken en oplossingen voor verwarming van hydraulische motoren

- 2021-11-16-

Hydraulische motorenen hydraulische pompen zijn de twee belangrijkste warmtebronnen in hydraulische systemen. De hydraulische motor is de actuator, die voornamelijk de roterende beweging uitvoert, het proces waarbij drukenergie wordt omgezet in mechanische energie. De hydraulische pomp is het proces van het omzetten van mechanische energie in drukenergie, die een drukbron moet vormen voor het gehele hydraulische systeem. Vandaag analyseren we het probleem van de verwarming van hydraulische motoren. Verwarming is onvermijdelijk in het gehele hydraulische systeem, maar de verwarming moet strikt worden gecontroleerd. Zoals de naam al doet vermoeden, is warmte energieverlies, dat wil zeggen dat veel vermogen direct wordt omgezet in warmte bij het doen van nutteloos werk. Dat wil zeggen, onder dezelfde werkomstandigheden, hoe ernstiger de verwarming van de hydraulische motor is, hoe slechter de prestatie van dehydraulische motoris, en de algemene mechanische efficiëntie is lager. Daarom moeten bij het ontwerpen van een hydraulische motor de statische drukbalans en de mechanische wrijvingscoëfficiënt zo klein mogelijk zijn, zodat de mechanische efficiëntie zoveel mogelijk kan worden verbeterd en de hydraulische motor geen ernstige hitte zal genereren. Het is echter onvermijdelijk dat de hydraulische motor tijdens bedrijf warmte genereert.


Er kunnen twee factoren zijn die de verwarming van dehydraulische motor, namelijk de werkdruk en de werksnelheid. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de druk en snelheid, hoe ernstiger de verwarming van de hydraulische motor zal zijn.


Over het algemeen is de werkolietemperatuur vanhydraulische motorenmoet zoveel mogelijk onder de 70â„ worden gehouden. Als deze te hoog is, moet een koelsysteem worden gebruikt. Gemeenschappelijke koelsystemen zijn watergekoeld en luchtgekoeld, en het effect van waterkoeling is beter. Hoe beter de regeling van de verwarming van het hydraulische systeem, hoe beter de stabiliteit van het hydraulische systeem en er zullen geen problemen zijn met de hydraulische componenten.

hydraulische motoren